Nicklas Magnusson

Gick Estetiska programmet på Carlforsska gymnasiet. Fortsatta studier på Balettakademien och danslinjen på Kulturama i Sthlm. Gick sedan det 1:a Konstnärliga collegeåret på Danshögskolan i Sthlm. Har en 2-årig högskoleutbildning i streetdance och hiphop med scenkonstnärlig inriktning från Danshögskolan.

Fortbildning dans i Los Angeles USA, på Debbie Reynolds. Dansat mycket för Greg “Campbellock Jr” Pope, Skeeter Rabbit och Shabba Doo som är några av skaparna till streetdansstilen locking. Dansat som professionell streetdansare i föreställningen ”Vi e Dom” på Orionteatern gjord av Camilla Ekelöf. Medverkat och dansat i riksturnén med samma show för Rikskonserter genom hela Sverige och gjort en extra föreställning för Drottning Silvia. Nicklas har tidigare undervisat på Kulturama i Sthlm, på Balettakademien i Umeå, och många andra dansskolor.

Dansat bakom svenska artister som Latin Kings och Miio samt medverkat som dansare i TV-program, SVT och musikvideos. Medverkat ett flertal gånger i projektet Amatörer möter proffs i Sthlm. Arrangerar egna dansworkshops och kulturevent. Nicklas är grundaren till Essence Hiphop Jam. Har tillsammans med Dawid Bienkowski startat streetdance-konceptet Improve your Groove.

 

Aktuell just nu med

Skapande Skola med Improve your Groove

Improve your Grooves projekt "The Cage" -streetdance battle

 

maila till:

nicklas@improveyourgroove.se